Tips voor keukenstyling

Keukenstijl is een breed begrip dat alles omvat van grote ontwerpbeslissingen tot de kleinste kameraankleding en decordetails om de ruimte onderscheidend, verzorgd en uniek van u te maken.
Het opnemen van de keukeninterieur- en stylingideeën in uw lijst van must-have keukenideeën zal resulteren in een aantrekkelijkere ruimte die het budget niet zal breken, maar een unieke ruimte zal creëren waarin u en uw gasten graag tijd doorbrengen.

1. Schikking in lagen

Een opstelling in lagen die tegen een muur of achterwand leunt, is een van onze favoriete keukendecoratietechnieken. Een paar snijplanken, zout- en pepermolens en andere decoratieve stukken zoals potjes of kleine knijpbakjes, bijvoorbeeld, kunnen direct flair geven aan een keuken. Om dit effectief te bereiken, overweeg “contrast” – meng vormen (zoals een ronde en rechthoekige snijplank), grootte en materialen.

2. Ontwerp van de gootsteen

De meesten van ons bewaren afwasmiddel of handzeep bij de gootsteen; waarom zou je dit gedeelte van de keuken niet verfraaien met een paar eenvoudige stappen?
Begin met een geschikte basis, zoals een dienblad of onderzetter. Overweeg zeep te kopen in mooie verpakkingen of in keramische zeeppompjes. Voeg visuele aantrekkingskracht toe met een kamerplant en/of kaars, evenals textuur met een borstel van natuurlijk haar, zoals een pottenwasser.

3. Een blik met bestek

Zet een blik of kan met kookgerei naast het fornuis voor een praktische en stijlvolle toevoeging.
Blijf bij consistent bestek, zoals hout en roestvrij staal, om dit item aantrekkelijk te houden (in plaats van ook gekleurd plastic bestek in huis te halen).
Deze schaal kan alleen worden gebruikt of als onderdeel van het grotere trapsgewijze ontwerp dat hierboven is beschreven.

4. Neem kunst op in uw keukenstyling

Een eenvoudige foto of ingelijste foto kan een gewone keuken omtoveren tot een schitterende keuken. Als er onvoldoende muurruimte is om een schilderij op te hangen, plaats het dan op een tafel of plank.
Houd het uit de buurt van het aanrecht en mogelijke oliespetters, en hang niets duurs op dat beschadigd kan worden door kookdampen en hitte.

5. Gebruik handdoeken om kleur en textuur toe te voegen

Handdoeken zijn een kosteneffectieve en efficiënte manier om de keuken lijken gewoond en verzachten de hele ruimte. Voor een snelle keuken make-over haal je bij Target verschillende schone keukendoeken in de kleurstelling van je keuze. Vouw ze op en drapeer ze over de handgrepen van je vaatwasser of oven, of leg ze gewoon op het aanrecht in de buurt van je vignet voor een charmant doorleefd effect.

6. Kleur van de keukenkastjes

Ten slotte zal het kiezen van een aangename kleur voor je kasten het meeste effect hebben op de esthetische aantrekkingskracht van je keuken; pasteltinten van blauw, groen, geel en zelfs roze kunnen heel succesvol zijn, zelfs in een moderne, minimalistische keuken.