Wat kost een keuken wrappen: prijzen, voordelen en alternatieven

Als je op zoek bent naar een manier om je keuken een nieuwe look te geven, is keuken wrappen een populaire optie. Wrappen is een eenvoudige en betaalbare manier om je keuken een complete make-over te geven. Maar wat kost het wrappen van een keuken eigenlijk? En wat zijn de voordelen van deze methode? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en enkele alternatieven voor keuken wrappen bespreken.

Keukens zijn een belangrijk onderdeel van elk huis en het is begrijpelijk dat je ze er goed uit wilt laten zien. Maar het renoveren van een keuken kan duur zijn en niet iedereen heeft het budget voor een volledige keukenrenovatie. Keuken wrappen is een goedkopere optie die je keuken een nieuwe uitstraling kan geven zonder dat je de bank hoeft te breken. In dit artikel zullen we bespreken wat keuken wrappen is, hoe het werkt en wat de kosten zijn.

Wat is keuken wrappen?

Keuken wrappen is het aanbrengen van een folie op de bestaande keukenkastjes. Het folie wordt meestal gemaakt van vinyl en kan in verschillende kleuren en patronen worden geleverd. Wrappen is een eenvoudige en betaalbare manier om je keuken een geheel nieuwe uitstraling te geven zonder de bestaande kasten te vervangen.

Hoe werkt keuken wrappen?

Het proces van keuken wrappen is vrij eenvoudig en kan in korte tijd worden voltooid. Eerst worden de kastdeuren en lades van de keuken verwijderd. Vervolgens wordt het oppervlak van de kastjes grondig schoongemaakt en geschuurd om ervoor te zorgen dat de folie goed hecht. Daarna wordt de folie op maat gesneden en aangebracht op de kastjes. Tot slot worden de kastdeuren en lades weer teruggeplaatst.

Wat zijn de voordelen van keuken wrappen?

Keuken wrappen heeft verschillende voordelen ten opzichte van een volledige keukenrenovatie:

  1. Betaalbaarheid: Keuken wrappen is een veel goedkopere optie dan het vervangen van de bestaande kasten.
  2. Snelheid: Keuken wrappen kan in korte tijd worden voltooid, waardoor je keuken snel een nieuwe uitstraling kan krijgen.
  3. Duurzaamheid: De folie die gebruikt wordt bij keuken wrappen is duurzaam en gaat lang mee.
  4. Keuzevrijheid: Keuken wrappen biedt veel keuzevrijheid, omdat je kunt kiezen uit verschillende kleuren en patronen.
  5. Geen rommel: Bij keuken wrappen is er geen sprake van hak- en breekwerk, waardoor er geen puin en stof vrijkomt.

Wat zijn de kosten van keuken wrappen?

De kosten van keuken wrappen kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van je keukenen de specifieke folie die je kiest. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €500 en €2500. Dit is veel goedkoper dan het vervangen van de keukenkastjes, wat al snel €5000 of meer kan kosten. De exacte kosten hangen af van verschillende factoren, zoals de grootte van de keuken en het type folie dat wordt gebruikt.

Alternatieven voor keuken wrappen

Als je op zoek bent naar alternatieven voor keuken wrappen, zijn er enkele opties om te overwegen:

  1. Vervangen van de kastdeuren: Als de kastjes nog in goede staat zijn, kun je overwegen om alleen de kastdeuren te vervangen. Dit kan een betaalbare manier zijn om je keuken een nieuwe uitstraling te geven.
  2. Schilderen van de kasten: Als je handig bent, kun je ervoor kiezen om de kastjes zelf te schilderen. Dit kan een betaalbare manier zijn om je keuken een nieuwe uitstraling te geven, maar het kan wel veel werk zijn.
  3. Nieuwe keukenkasten: Als je budget het toelaat, kun je ervoor kiezen om nieuwe keukenkasten te laten plaatsen. Dit is de duurste optie, maar het kan wel zorgen voor een compleet nieuwe look voor je keuken.

Conclusie

Keuken wrappen is een betaalbare en snelle manier om je keuken een nieuwe uitstraling te geven. Het proces is eenvoudig en de folie is duurzaam, waardoor je keuken er jarenlang goed uit zal zien. Als je op zoek bent naar een manier om je keuken op te frissen, maar je hebt geen budget voor een volledige keukenrenovatie, dan is keuken wrappen een uitstekende optie om te overwegen.

Is keuken wrappen geschikt voor elke keuken?

Ja, keuken wrappen is geschikt voor bijna elke keuken. Het kan worden aangebracht op verschillende soorten oppervlakken, waaronder MDF, hout en gelamineerde kasten.

Hoe lang gaat keuken wrappen mee?

Keuken wrappen gaat meestal tussen de 5 en 10 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit van de folie en hoe goed het is aangebracht.

Kan ik de folie zelf aanbrengen?

Het is mogelijk om de folie zelf aan te brengen, maar het is wel een nauwkeurig proces. Als je geen ervaring hebt met het aanbrengen van folie, is het beter om het door een professional te laten doen.

Kan ik keuken wrappen verwijderen?

Ja, keuken wrappen kan worden verwijderd zonder schade aan te brengen aan de kastjes. Dit maakt het een goede optie als je je keuken later wilt veranderen.