De kleur van uw keuken kiezen


Bij het kiezen van een kleurenschema voor uw keuken moet u rekening houden met de grootte van de ruimte, de indeling en het voorkeurspalet. In deze post laten we zien hoe u keukenkleurinspiratie kunt opdoen en een kleurenschema kunt kiezen dat uw keuken flatteert en verlevendigt en tegelijkertijd bij uw stijl past.

Kies je oppervlakken

De keuze van het aanrecht is om verschillende redenen cruciaal. Naast praktische en budgettaire overwegingen, bevindt het aanrecht zich meestal op ooghoogte en neemt het een groot deel van uw visuele ruimte in beslag. Als er geen coördinatie is tussen de werkbladen en de kasten, valt de visuele harmonie in uw keuken weg. Begin uw aanrecht selectie proces door het verwijderen van alle opties uit uw prijsklasse. Bedenk vervolgens welke kleur uw keukenvloer heeft. Het koppelen van deze twee kleuren is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat de kleuren goed bij elkaar passen. Als u uw vloeren wilt verbeteren of vervangen, gebruik dan een voorbeeld van uw keukenkasten als referentie bij het selecteren van uw aanrechtbladen.

Kies de kleuren van de apparaten in uw huis

Het is heel waarschijnlijk dat u kiest voor inbouwapparatuur. Als u kiest voor vrijstaande apparaten, moet u overwegen hoe het apparaat fronten zal coördineren met de rest van uw kasten. Uw kasten kunnen niet worden afgewerkt totdat u beslist welke apparaten u koopt. Wat apparaten betreft, zullen uw koelkast, vaatwasser en gootsteen de grootste invloed hebben op de kleur van uw keuken. U wilt dat uw apparaten lijken “integraal onderdeel van het ontwerp.” Om dit te doen, kies gewoon apparaten die het kleurenschema van uw kasten aanvullen. Overweeg bijpassende witte apparaten om witte of lichtgrijze kasten. Bruin, levendige kleuren en grijzen vullen roestvrijstalen apparatuur prachtig aan. Deze elementen lijken misschien eerst voor de hand liggend, maar toch krijgen veel mensen ze verkeerd.

Kies de vloeren

Soms is de kleur van uw keuken vloeren wordt bepaald door aangrenzende kamers. Zo niet, dan kan het een uitdaging zijn om onderscheid te maken tussen wat werkt en wat niet. Zorg ervoor dat de kleur van uw keukenvloer een aanvulling is op de andere items die u hebt geselecteerd. Begin met het kiezen van uw materiaal. Populaire vloerbedekkingen zijn hardhout, tegels en laminaat. Een algemene regel is dat u een tweede dominante kleur kiest (de andere is uw kasten). Een complementaire maar toch contrasterende kleur bepaalt uw keuken. Een tijdloze combinatie zou het volgende kunnen zijn:

  • Witte kasten.
  • Warm hout of laminaat.
  • Een aanrecht met lichtere en donkerdere tinten.

Selecteer een tint voor uw muren

Verrassend, zijn keuken muren soms verwaarloosd, terwijl het selecteren van een hele kleurenschema. Muren zijn essentieel voor het koppelen van de ruimte en het instellen van de toon. Ook al kasten, backsplashes, en planken vaak verbergen de muren, het is nog steeds een plek die wordt meer merkbaar wanneer onjuist uitgevoerd. Kies een tint die goed past bij de vloer, de kasten en de achterwand. Off-white, crème of duif grijs moet een aanvulling op de meeste van uw gekozen objecten, ongeacht de stijl, wanneer u de keuken muren te schilderen. Ook mogelijk zijn levendige tinten, maar vloeren en kasten moeten een meer bescheiden kleurenschema.

Kies hardware tinten

Kranen, kast knoppen, en verlichting zal worden geïnstalleerd na de finish van uw project, maar ze kunnen de kers op de taart voor uw renovatie. Ook al zijn er geen “harde en snelle” regels over hoe hardware kleuren moeten samen gaan, het helpt om een meer georganiseerde ruimte dan de meeste. Houd vast aan patronen en afwerkingen die elkaar aanvullen bij het selecteren van kleuren voor een keuken. Het gebruik van dezelfde hardware materiaal in heel is de eenvoudigste manier om een gestroomlijnde uitstraling te krijgen. Onderzoek uw metalen onderdelen; evalueer hun compatibiliteit en gebruik met uw gewenste kasten.

Conclusie

Het creëren van een gecoördineerde keuken kleurenschema kan in eerste instantie lijken op een moeilijke taak. Door een uitgangspunt te kiezen en methodisch door elk keukenelement heen te werken, creëer je een mooie, harmonieuze ruimte.