Wat is de beste keukenapparatuur?

Het hebben van essentiële keukenproducten bij de hand kan het leven veel gemakkelijker maken. Hoewel de keukenbranche altijd strakke, trendy en intrigerende keukengadgets introduceert, betekent dit niet dat u ze allemaal moet aanschaffen om efficiënt te kunnen koken. In werkelijkheid is alleen de meest fundamentele apparatuur nodig om te beginnen met het maken van heerlijke maaltijden.
Met deze apparatuur kun je bijna alles maken en een vliegende start maken in de keuken!

Keukenmachine

Een keukenmachine met verwisselbare schijven/messen is mijn nummer één must-have culinaire gadget. Dit object kan worden beschouwd als de beste metgezel van de kok. Je kunt er kaasblokken mee versnipperen en pepperonistukjes mee snijden (beide veel goedkoper dan voorgesneden kaas of voorgesneden pepperoni kopen).
Keukenmachines zijn essentiële keukenapparaten die u veel tijd zullen besparen, en als u ze eenmaal begint te gebruiken, zult u steeds meer methoden ontdekken om tijd te besparen in de keuken.

Sapcentrifuge

Als je nog geen sapcentrifuge hebt, schaf er dan onmiddellijk een aan! Dit zijn onmisbare keukenartikelen. Als u er al een bezit, gebruik hem dan! Naast het persen van citroen-, limoen- en sinaasappelsap zoals aangegeven in recepten, kunnen sapcentrifuges ook groenten persen. Ze besparen u energie en extraheren de grootst mogelijke hoeveelheid sap, iets wat u nooit zou kunnen doen door citrusvruchten handmatig te persen, en ze stellen u in staat om sap uit planten te halen dat een traditionele citruspers nooit zou kunnen persen.

Rubberen spatels

Een set rubberen spatels in minstens drie maten bespaart u tijd en geld in de keuken. Wanneer u de laatste mayonaise gebruikt of het beslag van de vers bereide bakmix afgiet, wordt er geen voedsel verspild. Rubberen spatels zijn ook handig voor het smeren van specerijen op geroosterd brood of sandwiches.
Ze smeren veel gemakkelijker uit dan botermesjes en kunnen de taak in één snelle beweging volbrengen. Wanneer u broodjes bereidt voor een grote groep, beseft u hoe belangrijk een tijdbesparende spatel is.

Blender

Blenders hoeven niet duur te zijn. Dit praktische apparaat kan worden gekocht voor € 20 tot € 30, en het kan worden gebruikt voor alles van het produceren van smoothies en gemengde dranken tot het maken van uw eigen sorbet van bevroren fruit en sap.

Luchtdichte voedselbakjes

Luchtdichte voedsel opslagcontainers kunnen u zowel tijd als geld besparen in de keuken, omdat u er rijst, pasta, droge bakingrediënten en snacks netjes in kunt bewaren, en ook uw kruidenpakketten en maaltijdmixen kunt organiseren.
Niet alleen houden ze uw voorraadartikelen vers, maar ze voorkomen ook dat u met die open doos elleboogmacaroni, instant rijst of open zak meel morst en een keukenramp veroorzaakt die uitgebreid schoonmaken en stofzuigen vereist!
Sommige van deze apparaten zijn zeker al in uw bezit, terwijl andere misschien onontdekt zijn gebleven. U zult echter merken dat u aanzienlijk minder tijd kwijt bent aan koken en schoonmaken als u deze essentiële ingrediënten opnieuw gaat gebruiken.