Hoe lang gaan keukenapparaten mee?

Een nieuw apparaat kopen is niet goedkoop, dus we willen er allemaal het maximale uit halen. Alle apparaten hebben een geschatte levensduur, maar dat betekent niet dat ze niet eerder stuk gaan.
Om ervoor te zorgen dat ze een rijpe leeftijd bereiken, moet u ze wat zorg geven, zoals weten hoe u ze moet onderhouden en eenvoudige reparaties uitvoeren.
Hier is hoe lang u kunt verwachten dat uw apparaten meegaan:

Hoe lang gaat een oven mee?

Gasovens gaan gemiddeld vijf jaar langer mee dan elektrische ovens. Door uw oven goed te onderhouden, kunt u verwachten dat hij 13 tot 15 jaar meegaat! Magnetrons hebben een levensduur van negen jaar.
Uw oven dagelijks schoonmaken is een eenvoudige techniek om de levensduur van uw apparaat te verlengen. De ophoping van vet en etensresten zorgt ervoor dat uw oven inefficiënt werkt, langer nodig heeft om op te warmen en uw voedsel besmet. Deze resten kunnen uiteindelijk brandgevaar opleveren. Door regelmatig de rekken te verwijderen om te weken, de binnenwanden schoon te maken en aangebrande koolstof weg te schrapen, kunt u al deze problemen voorkomen en de levensduur van uw oven verlengen.

Wat is de levensduur van een vriezer?

Een zelfstandige vriezer heeft een levensduur van gemiddeld 11 jaar. Om hem zo lang mogelijk mee te laten gaan, houdt u hem schoon en stofzuigt u de spoelen regelmatig, net als bij een koelkast.

Hoe lang gaat een vaatwasser mee?

De gemiddelde levensduur van een vaatwasser is negen jaar, de meeste gaan zeven tot twaalf jaar mee. Vergeet niet dat duurdere modellen niet altijd een langere levensduur hebben omdat er meer dingen mis kunnen gaan! Aan de andere kant hebben nieuwere versies een lager waterverbruik, meer energie-efficiëntie en een stillere werking.
Nogmaals, onderhoud is van cruciaal belang. Verwijder houders en rekken om ze volledig schoon te maken, en verwijder eventueel vuil dat in de gaten van de draaiende armen zit. Veeg de pakking en de randen van de deur schoon. Verwijder eventuele schimmel of meeldauw met bleekmiddel. Gebruik een erkend roestverwijderingsmiddel voor vaatwassers. Als u een dieptereiniging uitvoert door uw vaatwasser te demonteren, zorg er dan voor dat u eerst de stekker uit het stopcontact haalt.

Wat is de levensduur van een wasmachine?

Veel variabelen beïnvloeden de levensduur van een wasmachine, zoals de juiste installatie, de gebruiksfrequentie en het wasmiddelverbruik. Al deze factoren zijn van invloed op de verwachte levensduur. De meeste fabrikanten geven vijf jaar garantie op hun apparaten, andere tien jaar, en een paar kunnen een garantie van 20 jaar claimen.
Het is heel eenvoudig om uw wasmachine te onderhouden. Laat hem twee keer per jaar leeglopen met een goedgekeurd reinigingsmiddel. Dit verwijdert onaangename geuren en vernietigt micro-organismen. Overbelasting kan zowel de motor als de kleding beschadigen. Veeg de wasverzachterlade regelmatig uit en voeg bij elke wasbeurt alleen de juiste hoeveelheid toe om deze schoon te houden.
Als u de verwachte levensduur kent, kunt u beter beslissen of u uw keukenapparatuur repareert of begint te sparen voor een vervanging. Laten we hopen dat u geluk hebt en de komende jaren geen van uw huidige apparaten hoeft te vervangen.